شفاف نیوز

شفاف سازی مسایل سیاسی

شفاف نیوز

شفاف سازی مسایل سیاسی

آزادی‌شبه‌طنز مرعشی و دوردست‌تر شدن برخورد با متخلفان‌خانواده‌ها

آزادی حسین مرعشی از زندان با عنوان مرخصی نوروزی تنها پس از گذشت یک روز از بازداشت وی در حالی که برای افکار عمومی نمونه دیگری از برخوردهای دوگانه دستگاه قضایی را به نمایش گذاشت، آرزو و مطالبه عمومی برای برخورد با متخلفان خانواده هاشمی رفسنجانی را نیز دور دست‌تر کرد.

به گزارش رجانیوز، پنج‌شنبه شب گذشته خبر حکم قطعی دادگاه تجدیدنظر استان تهران در محکومیت مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی (حزبی که فعالیت آن عملاً از انتخابات سال گذشته و به‌دلیل چند دستگی اعضایش به حالت تعلیق درآمد) منتشر و افزوده شد وی روانه زندان اوین شده است.

در حکم دادگاه تجدیدنظر استان تهران که تصویر آن نیز منتشر شد، اشاره‌ای به جزئیات اتهامی مرعشی نشده بود اما درباره موضوع اتهامی وی به ماده 500 قانون مجازات اسلامی استناد شده بود. براساس این ماده از قانون، هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید، به حبس از سه ماه تا یکسال محکوم خواهد شد.

بر مبنای این حکم قطعی دادگاه مشخص است که اشد مجازات برای حسین مرعشی در نظر گرفته شده است اما نکته جالب این است که بر خلاف تمامی متهمان حوادث پس از انتخابات که مدتی را در بازداشت به‌سر برده و بعضاً هنوز نیز آزاد نشده‌اند، هیچ‌گونه خبری در خصوص اتهام مرعشی، احضار، بازداشت احتمالی و دادگاه وی به رسانه‌ها درز پیدا نکرده است.

اما در ادامه این برخوردهای دوگانه، مرعشی در حالی که پنج‌شنبه شب بازداشت شد، صبح شنبه با عیدی مرخصی دو هفته‌ای از سوی دستگاه قضایی مواجه شد.

در عین حال، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: در پی صدور حکم قطعی محکومیت حسین مرعشی به مدت یک سال نامبرده در روز پنج‌شنبه دستگیر و به زندان معرفی شده بود که با توجه به فرا رسیدن سال جدید مقرر شد که به مرعشی تا پایان 14 فروردین ماه مرخصی اعطا شود لذا وی صبح امروز از زندان آزاد شد.

جعفری دولت‌آبادی اضافه کرد: به تعدادی از زندانیان محکوم امنیتی نیز مانند مهدی کلاری،‌ محسن میردامادی، ‌آذر منصوری و تعدادی دیگری از محکومان در این راستا مرخصی اعطا شده است.

این در حالی است که تفاوت میان مرخصی فردی مانند مرعشی که حکم وی در دادگاه تجدیدنظر قطعی شده و یک روز پس از آن بازداشت آزاد می‌شود، با افرادی که ماه‌ها است در زندان به‌سر می‌برند و هنوز حکم قطعی نیز درخصوص آن‌ها صادر نشده، روشن است.

حسین مرعشی از اقوام سببی حجت‌الاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی است (پسرعموی همسر وی) مرعشی در سال‌های 73 و 74 به‌عنوان مسئول دفتر هاشمی رئیس‌جمهوری وقت فعالیت کرد و یکی از طرفداران تغییر قانون اساسی به‌منظور امکان کاندیداتوری مجدد هاشمی برای سال 76 بود. مرعشی همچنین در تشکیل حزب کارگزاران سازندگی به‌عنوان بازوی سیاسی هاشمی نقش عمده‌ای ایفا کرد.

اما برخورد دوگانه با تخلفات اعضای خانواده هاشمی در جریان حوادث پس از انتخابات منحصر به مرعشی نیست، به‌طوری که اکنون ماه‌ها از سخنرانی تحریک‌آمیز فائزه هاشمی در مقابل صداوسیما که تصویر آن نیز بارها از رسانه ملی پخش شد، می‌گذرد. وی همچنین در موارد متعدد دیگر از جمله روز عاشورا نیز در میان اغتشاشگران حضور یافت و به تحریک آن‌ها پرداخت، با این حال، علی‌رغم بازداشت ‌های متعدد در جریان این حوادث که در میان آن‌ها نام زنان زیادی نیز به چشم می‌خورد، تاکنون حتی از احضار فائزه نیز خبری منتشر نشده است.

از سوی دیگر، مهدی هاشمی رفسنجانی نیز از مردادماه سال گذشته به بهانه آنچه که سرکشی به واحدهای دانشگاه آزاد در خارج از کشور و پایان رساله دکتری مطرح شده، از کشور خارج اما هنوز بازنگشته است. در حالی که دادستان کل کشور نیز آذرماه سال گذشته در نشست خبری خود و در برابر ده‌ها خبرنگار به دادستان تهران دستور داد مهدی را احضار کند، تاکنون از این اقدام نیز خبری منتشر نشده است.

این در حالی است که اخبار موثق از سفر دختران هاشمی به لندن و هماهنگی برای بازگشت مهدی به کشور طی یک سناریو برنامه‌ریزی شده حکایت داشت که با افشای این خبر توسط رجانیوز، سناریوی مزبور مختل شده است.

گفتنی است حسین مرعشی در آخرین یادداشت خود در وب‌سایتش، در نگاهی به سال 88، همه‌ی دغدغه‌هایش را معطوف به هاشمی می‌کند. متن کامل این یادداشت نیز در ادامه آمده است:

«1388 سال اوج نگرانی های هاشمی

هاشمی رفسنجانی ازجمله شخصیت هائی است که از آغاز جوانی ویا به عبارت صحیح تر نوجوانی با تکیه بر استعداد های درونی وآرمان گرائی فردی وهم به لحاظ سعادت برخورداری از تعالیم راد مردبزرگ تاریخ معاصرایران حضرت امام خمینی (ره) ، زندگی به معنی واقعی پربار وهدفمندی را پی ریزی وتوانست درتمامی سالهای عمر خود وحتی اکنون که دهه هفتادسالگی را تجربه میکند ، موقعیت خود را درکانون تحولات سیاسی واجتماعی کشور ، به عنوان یک عنصر دست اول ، نقش آفرین وتاثیرگذار تثبیت نماید.

نظر به آگاهی عمومی همگان درمورد نقش هاشمی رفسنجانی در دوران مبارزه وپیروزی واستقرار نظام وبرای جلوگیری ازاطاله کلام از پرداختن به آنها میگذرم وخیلی سریع وارد مسائل جاری می شوم.

برداشت عمومی این است که تبلیغات گسترده علیه جناب آقای هاشمی رفسنجانی یا بستگان ایشان درسال 1388 ، این سال را به سال نگرانی های هاشمی تبدیل کرده است ، حال آنکه برخلاف این برداشت روح بلندهاشمی مانع از این بوده وهست که اینگونه مسائل ومشکلات پیش پا افتاده او را مضطرب ونگران کند.

بنظرمن هاشمی فرزندی مهم تر وعزیزتر از فرزندان خود دارد که درسال 1388، آینده این فرزند معنوی او را نگران ودل واپس کرده بود .

واقعیت این است که هاشمی دراین سالها واین ایام همانند دیگر سیاستمداران ایران ومسئولان نظام جمهوری اسلامی ، نگران فرزند معنوی خود یعنی «جمهوری اسلامی ایران » است.

او در اوج علاقه ودلبندی به جمهوری اسلامی وآینده ایران ونیز بدلیل داشتن اطلاعات کافی وازآنجاکه اهل دقت ومطالعه وتفکردر موضوعات مختلف است ، به خوبی درک کرده ومیکندکه برسراین جوان برومند وعزیز چه آمده است. اومی داند که بی تدبیری ها چه برسر اوضاع اقتصادی واجتماعی کشورآورده است،

او به خوبی واقف است که شکسته شدن حرمت ها ، نظام را دچار چه خساراتی میکند، او با توجه وجود حس میکندکه تندروی ها وافراط ها وچنگ دندان نشان دادن پاره ای از نهادهای حاکمیت چه برسر اعتماد عمومی آورده است .

اونمی تواند بنشیند ونظاره گر باشد که باسندچشم انداز بیست ساله کشور که تحقق آن از آرزوهای دیرینه همه کارشناسان واهل فن کشور است چه آمده است؟ او سالها رنج برده تا سند توسعه ایران را که با سرنوشت آینده جمهوری اسلامی گره خورده است را دردستور کارنظام قراردهد ، او دهها انگ وتهمت را بجان خریده است تا ایران را از دایره تنگ وبسته توزیع فقر برهاند، او همت خود را صرف کرده تا ایران را متناسب با شان تاریخی خودبسازد وبه دینا معرفی کند تا شاید درسایه آن ، مردم طعم شیرین رفاه وسربلندی را بچشند، و او ودیگردلسوزان کشور دراین سال ها نظاره گر بودند که دقیقاً درشرایطی که همه نهادها و بخصوص نهاد مهم وتاثیرگذاری چون رهبری به یک جمع بندی واحدی برای توسعه ایران رسیده واسناد بالا دستی که توسعه را حمایت میکند، پس از بحث های کارشناسی ودلسوزانه درمجمع تشخیص به تایید رهبری رسیده و به قوای سه گانه ابلاغ شده است ، به یک باره گروهی پا به عرصه سیاست ومدیریت ایران مظلوم گذاشته اند که هیچکدام از آرمان های واقعی انقلاب ونظام دغدغه واقعی آنها نیست ، آری آنها همه چیز را برای خود میخواهند وهمه چیز را برای خود هزینه میکنند.

او می بیندومی فهمد که چگونه همه سرمایه های بزرگ وملی نظیرنهاد رهبری برای مسائل بی اهمیت وافراد بی ارزش هزینه می شود.

به نظرمن سال 1388 برای هاشمی وبرای همه دلسوزان واقعی کشور ومردم ونظام سال اوج نگرانی بود.سالی که می توانست با تدابیر مناسب تر ، سال استحکام وحدت جامعه وسال پیشرفت وتوسعه باشد ، آن چنان دچار فتنه و اختلاف خانمان سوز شدکه قابل وصف نیست.

انشاء الله که با لطف خداوند ملت ایران بتواندخاطرات تلخ سال 1388 را از حافظه خود پاک وانشاء الله که تلخی های سال 1388 تجربه ای برای اصلاح امور جامعه باشد.»

نظرات 1 + ارسال نظر
HataMo 1389/01/03 ساعت 09:10 ق.ظ http://www.hatamo.com

خوشحال می شویم نظر شما را درباره ی کارت های تخفیف خود بدانیم. بزودی از آنها بیشتر خواهید شنید. با داشتن این کارت ها از مزیت های بیشمار آن می توانید استفاده کنید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد