شفاف نیوز

شفاف سازی مسایل سیاسی

شفاف نیوز

شفاف سازی مسایل سیاسی

ایران توهم ابرقدرتی آمریکا را در هم شکست

یک خبرگزاری آمریکایی در گزارشی تحلیلی با اشاره به ناکامی های آمریکا در حوزه سیاست خارجی و اوضاع نابسامان اقتصادی و معیشتی این کشور و در مقابل برتری و قدرت یافتن جمهوری اسلامی ایران در منطقه، اعلام کرد که ایران به توهم قدرت جهانی آمریکا پایان داده است.
خبرگزاری یونایتدپرس در ابتدای این گزارش به بخش هایی از مقاله مشترک «راجرالتمن» معاون وزیر خزانه داری سابق آمریکا و «ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی این کشور که در نشریه فارین افرز- نشریه تخصصی وزارت خارجه آمریکا- اشاره می کند و می نویسد: مقامات آمریکایی باید اعتیاد فعلی به قرض گرفتن را مهار کنند در غیر اینصورت بازارهای جهانی سرمایه این کار را خواهند کرد.
آنها معتقدند که ما به دوران اقدامات سختگیرانه ریاضتی و افول ناگهانی قدرت آمریکا نزدیک شده ایم ولی این پرسش مطرح است که آمریکا چه زمانی عقب خواهد نشست و مسئولیت سنگین ژئوپلتیک را بر دوش قدرت های منطقه ای خواهد گذاشت؟
در ادامه این گزارش به هزینه های نظامی آمریکا اشاره شده و آمده است: هزینه های حضور نظامی آمریکا در سراسر جهان به غیر از عراق و افغانستان بیش از دویست و پنجاه میلیارد دلار در سال است.
شصت و پنج سال پس از پایان جنگ جهانی دوم همچنان دویست تاسیسات نظامی آمریکا در آلمان وجود دارد.
وجود بیمارستان های نظامی آمریکا برای مراقبت از نظامیان زخمی شده در جنگ در عراق و افغانستان پیش از انتقال به کشور خود ضروری است.
یونایتدپرس در بخش دیگری از این گزارش تحلیلی به روند فروپاشی امپراتوری های انگلیس و فرانسه اشاره کرده و در پایان چنین ارزیابی می کند که امپراتوری آمریکا هم رو به زوال و فروپاشی است.
براساس این گزارش: جنگ جهانی دوم به پایان امپراتوری انگلیس سرعت بخشید ولی چندین دهه طول کشید تا این امپراتوری فرو بپاشد.
تجزیه هند و تشکیل پاکستان در سال 1947حمام خونی راه انداخت که جان یک میلیون نفر را گرفت.
زمانی که دولت انگلیس در ماه اکتبر تصمیم گرفت بودجه دفاعی خود را آنقدر کاهش دهد تا دیگر نتواند همچون در سال 1982 از جزایر فالکلند در برابر یک تهاجم دیگر آرژانتین دفاع کند امپراتوری انگلیس آخرین نفس های خود را کشید.
در اواسط دهه پنجاه میلادی عدن تحت کنترل انگلیس بزرگترین بندر برای سوخت گیری کشتی ها در جهان بود و به کشتی ها در دریای سرخ و کانال سوئز خدمات می داد ولی در سال 1967 انگلیس با خروج از بندر عدن متحمل ضربه دیگری شد و یک سال بعد این کشور در دوره مسئولیت دولت «هارولد ویلسون» همه تعهدات و مسئولیت های خود را از شرق کانال سوئز به سمت خلیج فارس تا سنگاپور واگذار کرد.
ده سال بعد انگلیس کنترل هنگ کنگ را به مالک اصلی اش بازگرداند.
از عمان در مدخل خلیج فارس تا کویت، انگلیس تا سال 1972 و با صرف هزینه سالانه چهل میلیون دلار نیروهای صلحبان مستقر کرده بود.
دکترین «نیکسون» جای اصل موسوم به «پکس بریتانیکا» برقراری صلح توسط انگلیس را در خلیج فارس گرفت و شاه ایران ژاندرام آمریکا در منطقه شد.
با این حال شاه ایران سال 1979 سرنگون شد.
یونایتدپرس افزود: امپراتوری فرانسه پس از شانزده سال جنگ و گریز 1946تا 1954 و از این تاریخ تا 1962، هشت سال جنگ در هندوچین همراه با توقفی شش ماهه پیش از آغاز جنگی هشت ساله دیگر در الجزایر از هم گسست.
«شارل دوگل» قهرمان فرانسه در جنگ جهانی دوم به نجات این کشور آمد و افول فرانسه را با قرار دادن این کشور در مسیر مدرنیته دستیابی به تسلیحات هسته ای و ترسیم افقی پیشرفته در خصوص آینده کنترل کرد.
در ادامه این تحلیل آمده است: آیا زمان آن رسیده است که رهبر جدیدی افول امپراتوری مدرن آمریکا را کنترل کند؟
عراق آشکارا یک توهم ژئوپلتیک پرهزینه بود که نومحافظه کاران فکر می کردند با حمله به آن اسرائیل را امن تر خواهند کرد. دقیقاً برعکس این قضیه اتفاق افتاد.
پس از هفت سال جنگ و صرف یک تریلیون دلار، ایران هم اکنون نفوذ بیشتری در عراق در مقایسه با آمریکا دارد.
از لحاظ روانی نوری مالکی نخست وزیر عراق این روزها بیشتر مدیون تهران است تا واشنگتن.
براساس این گزارش، نظریه پردازان مدرن غرب که فکر می کردند منافع اسرائیل را بهتر از دیگران درک می کنند نفهمیدند چرا که به رغم اینکه صدام دیکتاتوری بی رحم بود ولی بهترین دفاع ما در برابر قدرت یافتن ایران بود.
یونایتدپرس در ادامه با اشاره به تهدیدات آمریکا و اسرائیل علیه ایران تصریح کرده است که وقوع جنگی دیگر در خلیج فارس، به افول امپراتوری آمریکا سرعت خواهد بخشید.
دربخش پایانی این گزارش به اوضاع نابسامان داخلی آمریکا اشاره شده و آمده است: طرح های زیرساختی که اجرای آن ها مدتهاست به تعویق افتاده و هم اکنون به شدت مورد نیاز هستند بلاتکلیف مانده اند.
وضعیت پل ها، جاده ها، خطوط راه آهن، فرودگاه ها، مدارس و بیمارستان ها همگی به عنوان کتاب جدید «اریانا هافینگتون» با نام آمریکای جهان سوم شبیه شده اند.
طرح های فوری زیرساختی در آمریکا به ارزش حدود یک تریلیون دلار بلاتکلیف هستند.
در همین حال آمریکا درگیر بیکاری است که گریبانگیر هجده میلیون نفر شده است.
این مسئله بطور حتم مستلزم یک طرح جامع داخلی برای تجدید حیاتی پیشرفته است ولی درگیری های سیاسی فعلی در آمریکا امید چندانی باقی نگذاشته است.
از سوی دیگر چین همچنان نفوذ جهانی خود را گسترش می دهد بطوری که ابررایانه جدید این کشور با سرعت پردازش یک ممیز چهار کوادریلیون در ثانیه از ابر رایانه های آمریکایی پیشی گرفته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد